Parkbeveiliging

Distripark Doelwijk wordt, zodra de aansluiting op de Moordrechtboog is gerealiseerd, vanaf meerdere kanten ontsloten. Een veilig bedrijvenpark, met gecontroleerde toegang, is voor iedereen natuurlijk zeer belangrijk. In voorbereiding op de nieuwe ontsluiting, start Pro-Rec Security Solutions deze week al met het installeren van de eerste camera's om de toegang te controleren. Dat gebeurt op vier strategische punten. Het systeem wordt eind dit jaar operationeel en daarmee is de parkbeveiliging op orde voordat de aansluiting op de Moordrechtboog gereed is. Op de foto zie je hoe VBD-bestuurslid Richard van Bergenhenegouwen en Arjan Kwakernaak van Pro-Rec Solutions elkaar de hand schudden na ondertekening van de overeenkomst.

Distripark Doelwijk wordt, zodra de aansluiting op de Moordrechtboog is gerealiseerd, vanaf meerdere kanten ontsloten. Een veilig bedrijvenpark is voor de VBD zeer belangrijk. In voorbereiding op de nieuwe ontsluiting hebben we de implementatie van collectieve parkbeveiliging onderzocht.

 

Op dit moment ligt er een goed beveiligingsplan, met modulaire componenten. Pro-Rec Security Solutions krijgt binnenkort de opdracht om op vier strategische punten (zie plattegrond) camera’s te plaatsen, waarvan de beelden worden uitgelezen door de BBD. Hierdoor kan er, in het geval van een calamiteit, kordaat worden opgetreden. Het systeem wordt eind dit jaar operationeel en daarmee is de parkbeveiliging op orde voordat de aansluiting op de Moordrechtboog gereed is. Het is nog mogelijk om het basisplan later verder uit te breiden. De kosten voor de parkbeveiliging worden als collectief initiatief ingediend bij het Ondernemersfonds Waddinxveen (OFW).