Denkt u mee over Social Return?

Voor het opstellen van het Waddinxveense beleid over Social return kunnen we uw input goed gebruiken. U heeft kennis en ervaring uit de praktijk van (maatschappelijk verantwoord) ondernemen. En mogelijk de ervaringen van het inzetten van Social return in andere gemeenten. Samen met u willen we ons beleid zo maken dat de afspraken goed uitvoerbaar zijn. Met Social Return kunt u ervoor zorgen dat werkzoekenden en stagiaires een kans krijgen om kennis en werkervaring op te doen. Daardoor maken zij een betere kans op de arbeidsmarkt. Ook stimuleert u de lokale Waddinxveense economie.

Meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan helpen

Gemeente Waddinxveen zet hier het komende jaar op in. De gemeente gaat als onderdeel van haar inkoopopdrachten (aanbestedingen) opdrachtnemers vragen om een percentage van de opdracht in te zetten voor deze kwetsbare groep mensen. Social return on investment (SROI) heet dat. De gemeente doet dit voor een proefperiode van een jaar. Samen met ondernemers is gekeken hoe de gemeente dit het beste in haar inkoopvoorwaarden op kan nemen. Social return is een onderdeel van het manifest Maatschappelijk Verantwoord Inkopen dat eind 2018 is ondertekend door de burgemeester namens de gemeente.

 

Wilt u meedenken?

Dan gaan wij graag met u in gesprek! U kunt zich opgeven door een mail te sturen naar m.van.koeveringe@waddinxveen.nl. Dan nemen wij binnenkort contact opgenomen voor een digitaal gesprek. Dit gesprek duurt een uur. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Maud van Koeveringe, beleidsadviseur Economie via het telefoonnummer 14 0182.